Waarom een vrijwillige controle?
Waarom een vrijwillige controle?

Vrijwillige controle jaarrekening

Vrijwillige controle geeft zekerheid over de getrouwheid van de jaarrekening. Hiermee staat u sterker in de verantwoording naar het maatschappelijk verkeer.

Waarom een vrijwillige controle van de jaarrekening?

De controle van een jaarrekening kan een grote meerwaarde hebben – ook voor bedrijven die daartoe niet wettelijk verplicht zijn. We spreken dan over een vrijwillige controle. Bedrijven kiezen om verschillende redenen voor zo’n audit. Zo wil de directie laten zien dat de onderneming ‘in control’ is of is de controle een vereiste vanuit de Raad van Commissarissen of externe aandeelhouders. Verder kan de controleverklaring van een onafhankelijke accountant onder meer toegevoegde waarde bieden bij de aanvraag van een lening of subsidieregeling en bij de verkoop van uw bedrijf.

De aanpak van Van Oers

Voor uitvoering van een vrijwillige controle is geen vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vereist. In de communicatie naar derden toe, kiest u in deze situatie echter het best voor een onafhankelijk en kwaliteitsgericht kantoor met een vergunning van de AFM. Bij Van Oers Audit werkt u met uw eigen relatiebeheerder. Deze ervaren accountant helpt u bij al uw vragen of schakelt de juiste specialist binnen de Van Oers Groep in.

Eerst de kennismaking!

Zoekt u een accountantsorganisatie voor de uitvoering van een vrijwillige jaarrekening controle? Graag vertellen wij u meer over onze persoonlijke aanpak. Neem contact op met een van onze contactpersonen of vul het formulier in voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak kennis met Van Oers
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Opmerkingen:
Keuze voor Van Oers Audit
  • Oog voor informatiebehoeften van alle intern betrokkenen
  • Een vast aanspreekpunt
  • Efficiënte controleaanpak
  • Gevoel voor veranderingen in de markt
  • Fair pricing