Wanneer is een controle wettelijk verplicht
Wanneer is een controle wettelijk verplicht

Wettelijke controle jaarrekening

Vanaf een bepaalde grootte zijn ondernemingen wettelijk verplicht om hun jaarrekeningen te laten controleren door een accountantsorganisatie met de daarvoor vereiste vergunning. Deze verplichting vervult Van Oers Audit op even persoonlijke als effectieve wijze.

Wanneer bent u wettelijk verplicht?

De wettelijke controle op jaarrekeningen is door de overheid in het leven geroepen ter bescherming van het maatschappelijk economisch verkeer. Uw onderneming is controleplichtig indien gedurende twee aansluitende boekjaren aan twee van de drie gestelde criteria wordt voldaan. De huidige criteria zijn:

  • Balanstotaal groter dan 6.000.000 euro;
  • Netto-omzet groter dan 12.000.000 euro;
  • Gemiddeld 50 of meer werknemers in dienst.

Uitvoeren jaarrekeningcontrole

Een wettelijke controle van de jaarrekening mag alleen uitgevoerd worden door een accountantsorganisatie die beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hiermee waarborgt de AFM de kwaliteit en betrouwbaarheid van de audits. De accountantsorganisatie van uw keuze voert de audit bij u op kantoor uit. Samenwerken met Van Oers houdt een persoonlijke aanpak in, waarbij zo veel mogelijk met een vast controleteam gewerkt wordt. Dit zorgt voor een efficiënte en effectieve controle.

Voorbereiden jaarrekeningcontrole

Sommige ondernemingen kunnen zelf geen accountantsorganisatie uitkiezen voor de wettelijke controle, bijvoorbeeld als er sprake is van een groepscontrole met een vaste groepsaccountant of als er bepaalde voorwaarden zijn vanuit buitenlandse investeerders. Is deze situatie voor u van toepassing, maar prefereert u de persoonlijke aanpak van Van Oers? Ook in deze situatie kunnen wij u helpen. Wij verzorgen de pre audit services voor u, waardoor u alle administratieve, accountancy, fiscale en juridische ondersteuning onder één dak heeft. Indien gewenst, stemmen wij onze werkzaamheden af met de accountantsorganisatie voor de wettelijke controle, zodat deze controle soepel kan verlopen.

Persoonlijk en effectief

U werkt met uw eigen relatiebeheerder: een ervaren accountant die de tijd en ruimte krijgt om een band met uw bedrijf op te bouwen. Met al uw vragen kunt u bij uw eigen contactpersoon terecht. Op de achtergrond wordt uw accountant gesteund door de specialisten bij de Van Oers Groep. Daarmee is de continuïteit van onze dienstverlening en de doorloopsnelheid van de audits gewaarborgd.

Eerst de kennismaking!

Zoekt u een accountantsorganisatie voor de uitvoering van een wettelijke controle van de jaarrekening? Graag vertellen wij u meer over onze persoonlijke aanpak. Neem contact op met een van onze contactpersonen of vul het formulier in voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 

Maak kennis met Van Oers
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Opmerkingen:
Keuze voor Van Oers Audit
  • Oog voor informatiebehoeften van alle intern betrokkenen
  • Een vast aanspreekpunt
  • Efficiënte controleaanpak
  • Gevoel voor veranderingen in de markt
  • Fair pricing